Egedal kommune offentliggør driftsaftalen - men forbrugerne må stadig ikke se, hvad de skal betale

SFL har opnået aktindsigt i den meget vigtige driftsaftale mellem Egedal kommune og E.ON Danmark A/S, som forbrugerne hidtil ikke har måttet se, før de juridisk havde forpligtet sig til en forlængelse af bindingsperioden med 10 år, indtil 1. september 2028.

Kommunen har dog valgt at slette alle oplysninger om priser og leveringsbetingelser, der jo er afgørende for den enkelte forbrugers beslutning, om man vil deltage eller ej. Kommunen giver følgende begrundelse:

"Kommunen vurderer således, at en udlevering af de undtagne prisoplysninger, ville forringe E.ONs forhandlingsposition væsentligt overfor andre juridiske personer, som måtte ønske at overtage lignende fjernvarmeværker."

Med andre ord ønsker Egedal kommune at styrke E.ON overfor de andre kommuner, der har borgere i samme vanskelige situation som  varmeforbrugerne i Slagslunde.

Udeladelsen af prisoplysningerne er heller ikke i overensstemmelse med kommunalbestyrelsens beslutning af 16. juni 2010, der uden forbehold og ordret siger "Driftsaftalen vil være offentlig tilgængelig".

I øvrigt er kommunens afgørelse om aktindsigt formelt ugyldig, fordi den ikke indeholder den klagevejledning, som forvaltningsloven foreskriver.

Driftsaftalen kan ses her i sin censurerede form. Bemærk, at det ved langsomme internetforbindelser kan tage flere minutter at få den over.