Fornyet henvendelse fra SFL med spørgsmål til Egedal kommune
|
|
Kære Peter Elman.
Jeg vil gerne være helt sikker på, at jeg har forstået dit svar. Ifølge det budget, som har dannet baggrund for Egedal Forsynings udmelding til forbrugerne, er der budgetteret med 3,442 mio kr. for E.ONs levering af varme, drift og vedligeholdelse, og ikke 3,172 mio kr. Skal jeg forstå dig således, at kommunen fralægger sig ethvert ansvar for, at Egedal Forsyning A/S med sit budget og åbningsbalance har ændret på de for forbrugerne økonomiske forudsætninger, således som de blev præsenteret for kommunalbestyrelsen den 16. juni og vedtaget af denne?
Jeg vil naturligvis stille spørgsmålet om baggrunden for denne ændring i budgettet til Egedal Forsyning, men må omvendt også vide, om kommunalbestyrelsen vil og kan skride ind over for Egedal Forsyning, såfremt dette selskab ændrer i de forudsætninger, der blev vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 16.juni.
Jeg savner fortsat svar på mine spørgsmål, som jeg endnu engang gentager:
- Du skrev til mig den 16. juni, at kommunen nu havde afsluttet sine forhandlinger med E.ON omkring de to aftalekomplekser, hvilket samme aften blev blåstemplet af kommunalbestyrelsen (se ovenfor).
- Du bedes venligst oplyse mig om, hvordan Egedal Forsyning efterfølgende kan komme til et væsentligt dårligere resultat, end hvad der er godkendt af kommunalbestyrelsen? (se ovenfor).
- Af kommunalbestyrelsesreferatet fra den 16. juni fremgår det, at det årlige vederlag for driftsaftalen er 3,172 mio kr. i 2010 priser ekskl. moms. Ifølge det udkast til driftsbudget, udarbejdet af Ernst & Young, der blev omdelt på mødet den 5. juli, er det årlige vederlag 3,442 mio kr. Hvordan kan man nå frem til andet end, hvad der er godkendt af kommunalbestyrelsen? Kan du oplyse mig om, hvorfor driftsaftalen ifølge dette budget er dyrere? (se ovenfor).
- Af samme referat fremgår det i øvrigt, at driftsaftalen vil være offentlig tilgængelig. Hvordan stemmer det med, at man har lovet E.ON at holde den hemmelig, indtil bindende tilslutning foreligger?
- Af samme referat fremgår det i øvrigt også, at den forventede besparelse vil være 18%. Hvilke forhandlinger er der ført, der har tilsidesat kommunalbestyrelsens beslutning på dette punkt?
- Det i brev, dateret 7. juli, oplyste om en genemsnitlig besparelse på 13 - 16% hænger ikke sammen med det i brevet nævnte eksempel på et gennemsnitshus. Her er besparelsen 9,6 - 13,1 %, når kommunens beregningsforudsætninger anvendes. Vil du venligst forklare mig dette?
- Af punkt 3.5 i overdragelsesaftalen fremgår det, at udtrædelsesgodtgørelse der modtages efter overtagelsesdagen regulerer købesummen ned. Hvordan forholder det sig med udtrædelsesgodtgørelse, der måtte være betalt i tidsrummet 1. maj - 31. august 2010? En udtrædelsesgodtgørelse hedder det sig, skal betales, fordi den udtrædende skal "rydde op efter sig". Det sker ikke ved, at sådanne beløb går i E.ONs lommer.
- I overdragelsesaftalen er der henvist til bilag. Jeg vil gerne bede om at få tilsendt disse bilag (gerne pr. e-mail).
- I overdragelsesaftalen fremgår det af punkt 3.1, at købesummen skal tillægges resultatet af det ekstraordinære regnskabsår 1. januar 2010 til 31. august 2010, således at den endelige købesum udgør den varmeprismæssige værdi pr. overtagelsesdagen. Betyder det, at købesummen bliver mere end 15 mio kr., eftersom E.ON jo har bebudet, at de har en underdækning på 4 mio. kr.? Hvis ja, har det så været drøftet, hvad det kan dreje sig om i merudgift?
- Hvordan skal det i øvrigt forstås, at den endelige købesum skal udgøre den varmeprismæssige værdi pr. overtagelsesdagen? Den varmeprismæssige værdi er jo den værdi, som det erhvervede er nedskrevet til via de af forbrugerne betalte afskrivninger.
- Af dette papir, du udleverede på mødet den 5/7 "Gennemgang af aftalekompleks", fremgår det, at der skal ske genforhandling ved ændret "varmemængde" (+/- 15%). Hvad forstås der ved "varmemængde"? Da vi stadig ikke må se driftsaftalen, vil jeg gerne vide, om det er den formulering, der er anvendt i driftsaftalen. Er det tilfældet, vil det, så vidt vi kan forstå, betyde, at E.ON vil forbeholde sig en genforhandling, såfremt der aftages mindre/mere varme, uden at eksempelvis elsalg og andre indtægter tages med i dette regnestykke.
- Af papiret fremgår det, at teleaftalen overdrages, og at det betyder en indtægt på ca. 80.000 kr. årligt. Hvordan hænger det sammen med, at den beregnede indtægt kun er på 80.000 kr., når der er tilkoblet flere antenner, og en tilkobling typisk koster 100.000 kr. incl. moms pr. stk.?
Med venlig hilsen
Marie Louise Allerslev