Åbent brev til Connie Hedegaard fra Ørslev-Terslev -- og ministerens svar

Fra: Mette Bott
Sendt: 28. september 2009 17:24
Til: Klima- og Energiministeren
Emne: E.ON-ejede fjernvarmeværker

Kære Connie Hedegaard

Den 25. september kunne man i Dagbladet, Sjællandske Medier, læse følgende:

Energitilsynets formand Uffe Bundgaard-Jørgensen henviser således kunderne til domstolene med bemærkningen:
- Som jeg skriver i mit brev til ministeren, kan vi ikke komme længere i vores undersøgelser af E.ON, før varmeforsyningsloven bliver lavet om.

Hvor længe har du tænkt dig at vente med at foreslå en lovændring, til størstedelen af de 3.700 husstande er erklæret konkurs? Vi kan ikke sælge vores huse, vi kan ikke leje dem ud, og ganske almindelige husstande afventer desperat et politisk udspil NU. Mange vælgere fra disse husstande har sandsynligvis været med til at stemme dig ind som folkevalgt repræsentant. Hvornår får vi hjælp den anden vej? Skal vi vente i kø til efter klimakonferencen eller andre ”vigtigere” udenlandske opgaver? Hvor langt er vi nede i køen helt præcist? Skal vi alle sammen stå foran Christiansborg i en demonstration for endelig at blive hørt? Hvad skal der til?

I England blev E.ON koncernen hurtigt sat på plads da de prøvede lignende urimeligheder overfor forbrugerne, for heller ikke her respekterer de lovens bogstav i det land de opererer i. Heldigvis for de engelske forbrugere var Energy Watchdog på pletten og sørgede for at hjælpe hurtigst muligt. Hvorfor tager det så lang tid for Energtilsynet at hjælpe os og kan det være rigtigt at vi som sagesløse forbrugere skal ind over domstolene for at blive hørt i et demokratisk retssamfund?

Jeg imødeser dit svar, og send venligst ikke bare mit brev videre til Energiklagenævnet.

Med venlig hilsen

Mette Bott
Byvænget 1
Haslev

 

 

Fra: KEMIN - KlimaEnergi-Info
Sendt: 22. oktober 2009 13:18
Til: Mette Bott
Emne: KlimaEnergi-Info: E.ON-ejede fjernvarmeværker

 

Kære Mette Bott

Endnu engang tak for din mail til Connie Hedegaard, som ministeren har bedt mig svare på.

Jeg vil starte med at sige, at ministeren fremsætter forslag om lovændring af varmeforsyningsloven i denne Folketingssamling. Det er på lovprogrammet, der blev lagt frem i forbindelse med Folketingets åbning og forventes at blive fremsat i februar. Straks efter, at Energitilsynet den 22. juni kom med sine udtalelser i sagen, satte ministeren et lovforberedende arbejde i gang, som resulterer i det lovforslag, der bliver fremsat i starten af det nye år.

Det er længe vil nogen måske sige. Men Energitilsynet kan i mellemtiden godt komme videre med størstedelen af deres undersøgelser af EON. Det fremgår af pressemeddelelsen fra Energitilsynet den 8. oktober, som du finder her http://www.energitilsynet.dk/information/000/status-for-energitilsynets-undersoegelse-af-eons-prisfastsaettelse/, hvor det også fremgår, at næste møde mellem Energitilsynet og EON er den 3. november. Så processen er skemalagt og jeg er sikker på, at Energitilsynet arbejder så hurtigt, som det overhovedet er muligt, for at nå til en afslutning på sagen af hensyn til dig og andre forbrugere.

Ministerens standpunkt er klart. Som hun gentager i sit debat-indlæg fra den 5. oktober, vil hun sikre, at fremtidens fjernvarmepriser er rimelige og at hun griber ind med lovændringer, så tilsynet kan få adgang til nødvendige oplysninger for at kontrollere varmeselskabernes priser. Men hun kan ikke bestemme over energitilsynet, som er et politisk uafhængigt tilsyn. Se indlægget på Klima- og Energiministeriets hjemmeside www.kemin.dk/da-dk/ministeren/debat/sider/fairbehandlingaffjernvarme-kunder.aspx.

Held og lykke med det videre forløb, og tak for din tålmodighed.

 

Med venlig hilsen, på ministerens vegne,

Dorte Buer Toldam

KlimaEnergi-Info
v/ Dorte Buer Toldam
Cand. scient. adm. & diplomjournalist
Kommunikationsmedarbejder / communications adviser
Minister- og Ledelsessekretariatet / Minister's Office
Tel.: (+45) 3392 3082
Mob.: (+45) 4128 4639

Klima- og Energiministeriet / Ministry of Climate and Energy
Stormgade 2-6
DK-1470 København K