E.ON ringeagter Energitilsynet

Den 22. juni 2009 vedtog Energitilsynet en tilkendegivelse, der på adskillige punkter påviser, hvorledes Europas største energikoncern, E.ON, har omgået varmeforsyningsloven, og derved påført sine fjernvarmekunder alt for høje priser. I Nordsjælland har E.ON værkerne i Frederikssund, Skævinge, Gørløse, Kelleris, Hjortekær og Slagslunde, og på det øvrige Sjælland har de værkerne i Præstø, Annebergparken, Lendemarke og Ørslev-Terslev. Inden vedtagelsen havde Energitilsynet foretaget en langvarig undersøgelse af koncernen, for det regnskabsmæssiges vedkommende med sagkyndig bistand fra et eksternt revisionsfirma.

E.ON har kommenteret tilkendegivelsen i et 47 sider langt skrift. I kommentarerne, der er fremsendt til Energitilsynet af E.ONs koncernjurist, Thomas Andersen Thrane, kan man læse følgende svada: "At Energitilsynets sekretariat konkluderer, at Energitilsynet ikke kan opnå nogen indsigt i sammenhængen mellem ydelser og omkostninger, viser alene, at Energitilsynets sekretariats og (revisionsfirmaets) undersøgelse har været behæftet med de fejl og mangler, der følger af misforståelser af gældende regler, praksis og kendskab til den branche, der føres tilsyn med". Og om revisionsfirmaet hedder det "... har demonstreret sparsom kompetence til at sætte sig seriøst ind i gældende praksis og regler".

Så nu ved vi altså fra koncernjurist Thrane at Energitilsynet ikke har en pind forstand på den fjernvarme, de er sat til at føre tilsyn med ...

Nu er det sådan, at udover at være koncernjurist i E.ON, så er Thrane også medlem af Ankenævnet på Energiområdet. Og det er også sådan, at det er Energitilsynets sagsbehandlere, der tillige er sagsbehandlere i ankenævnet. Når koncernjurist Thrane således ringeagter sagsbehandlerne i Energitilsynet, så er det i virkeligheden ankenævnsmedlem Thrane, der undsiger sine egne sagsbehandlere i Ankenævnet på Energiområdet. Forstå det hvo der kan!

E.ON har netop i dag udsendt en pressemeddelelse, hvori de bedyrer, at de vil gå i et konstruktivt samarbejde med Energitilsynet. Kan man nu stole på det, når man tager Thranes ytringer om Energitilsynets faglige habitus i betragtning?

Jens Allerslev