Varmeforbrugerne i E.ONs forsyningsområder støtter at forbrugerflertallet i E.ON Varme Danmark ApS' bestyrelse udnyttes

Ifølge varmeforsyningslovens § 23h stk. 1 skal E.ON Varme Danmark ApS' bestyrelse have et flertal af forbrugerrepræsentanter. Ud af bestyrelsens syv medlemmer er de fire derfor udpeget af kommunalbestyrelserne i Faxe, Frederikssund, Hillerød og Vordingborg kommuner.

 
I forbindelse med Energitilsynets tilkendegivelse af 26. juni 2012, hvor tilsynet forlanger E.ONs priser nedsat, fremgår det med al tydelighed af  E.ONs hjemmeside, at man med næb og kløer vil kæmpe imod sådanne prisnedsættelser, samtidig med at man ønsker at trække sagen i langdrag ved at indbringe den for Energiklagenævnet.
 
Kommunalbestyrelsesmedlem Steen Petersen, der er udpeget af Faxe kommune, har derfor fremsendt følgende forslag til dagsordenen for det bestyrelsesmøde i E.ON Varme Danmark ApS, der skal finde sted den 13. september 2012:
Til Thomas Thrane,
 
Jeg skal herved anmode Jer om at sætte følgende punkt på dagsordenen til næste bestyrelsesmøde i september i E.ON Varme Danmark Aps. :
 
E.ON`s  bestyrelse beslutter, at E.ON tager Energitilsynets tilkendegivelse af 26. juni om koncerninterne samarbejdsaftaler til efterretning og gennemfører den i samarbejde med Energitilsynet. Vi skal derfor ikke anke sagen til Energi-klagenævnet.
 
BEGRUNDELSE:
Energitilsynet er vores tilsynsmyndighed, som vi har et godt samarbejde med. I denne grundige og begrundede tilkendegivelse ønsker Energitilsynet forskellige forhold effektueret, og vi skal følge Energitilsynet i denne sag. Vi tager ligeledes til efterretning, at det betyder lavere fjernvarmepriser både på lang og kort sigt for vores kunder.
 
Med venlig hilsen
Steen Petersen
Medlem af bestyrelsen i
E.ON Varme Danmark Aps.
 
Fællesgruppen af varmeforbrugere i E.ONs forsyningsområder på Sjælland, ønsker stærkt at bakke op om Steen Petersens initiativ, og har derfor sendt denne henvendelse til alle fire forbrugerrepræsentanter:
Slagslunde den 12. juli 2012
 
Til Forbrugerrepræsentanterne i E.ON Varme ApS' bestyrelse:
Jesper Skovdal Christiansen
Kurt Johansen
Steen Petersen
Morten Skovgaard
 
Vi er en gruppe af repræsentanter for E.ON's fjernvarmekunder i Annebergparken, Gørløse, Hjor­tekær, Skævinge, Slagslunde og Ørslev-Terslev, der arbejder for at gøre en fælles indsats mod E.ON's alt for høje varmepriser.
 
Vi er også den direkte årsag til via klager til Energitilsynet, at vi i dag har forbrugerrepræsentanter i E.ON Varmes bestyrelse, ligesom Energitilsynets tilkendegivelse af 26. juni 2012 også har bag­grund i adskillige klager fra os forbrugere.
 
Men det har været en lang og sej kamp for at blive hørt, og til trods for at E.ON's varmepriser har fået megen opmærksomhed i pressen, har det foreløbige resultat kun været stadigt højere varmepriser. Vi hilser derfor Energitilsynets tilkendegivelse af 26. juni 2012 velkommen. Vi betragter den som lidt af et gennembrud. Tilkendegivelsen fastslår nu uden omsvøb, at hverken E.ON Varme eller E.ON Produktion i tilstrækkeligt omfang kan dokumentere, at de i henhold til samarbejdsaftalerne med moderselskabet afholdte administrationsomkostninger og kunderelaterede ydelser har været nødvendige, og at samarbejdsaftalerne derfor medfører priser, der er i strid med varmeforsyningslo­vens prisbestemmelser.
 
Energitilsynets sekretariat skal nu optage drøftelser med E.ON Varme og E.ON Produktion med henblik på at få effektueret tilkendegivelsens konklusioner. Hvis det ikke er muligt, skal Energitilsy­net træffe afgørelse i sagen, som E.ON derefter kan indbringe for Energiklagenævnet. 
 
E.ON skriver på sin hjemmeside, at afhængig af udfaldet af en eventuel forhandling med Energitil­synet, forventer E.ON at anke sagen til Energiklagenævnet hurtigst muligt med en forventet endelig afklaring i løbet af 2013. 
 
Direktør Henrik Rasmussen citeres af Hillerød-Posten for udtalelsen: ”Øvelsen går nu på at finde den nødvendige dokumentation”. Vi kan bare konstatere, at det til trods for at det uafhængige og velrenommerede eksterne revisionsfirma Grant Thornton på Energitilsynets vegne har gennemgået alt tilgængeligt materiale ikke hidtil har været muligt – eller ønskeligt – for E.ON at dokumentere, at de afholdte omkostninger har været nødvendige.
 
Det er klart, at vi forbrugere ønsker, at Energitilsynets langvarige undersøgelse af E.ON's  koncerninterne samarbejdsaftaler nu finder sin afslutning med denne tilkendegivelse. Det burde  kunne ske nu med de konklusioner, som Energitilsynet med hjælp fra revisionsfirmaet Grant Thornton er nået frem til. Vi finder ikke, det er rimeligt, at E.ON skal kunne forhale sagen yderligere. E.ON har som storkoncern siden Energitilsynets første tilkendegivelse den 22. juni 2009 haft alle til rådighed stående midler for at fremskaffe de doku­mentationer, som Energitilsynet allerede dengang efterlyste.
 
Vi er derfor meget glade og taknemmelige for Steen Petersens initiativ som forbrugerrepræsentant til på E.ON Varmes bestyrelsesmøde i september at få bragt til afstemning, at E.ON ikke skal anke sagen til Energiklagenævnet.
 
Vi appellerer til, at alle 4 forbrugerrepræsentanter stemmer for dette forslag.
 
 
På vegne af E.ON’s fjernvarmekunder i Annebergparken, Gørløse, Hjortekær, Skævinge, Slagslun­de og Ørslev-Terslev
 
Med venlig hilsen
 
Marie Louise Allerslev
Bestyrelsesmedlem i Slagslunde Fjernvarmelaug
Egetoften 7, Slagslunde
3660 Stenløse
 
tlf. 4818 3884